Nis

Değişiyorum, Dönüşüyorum ! (I'm changing, I'm transforming!)

Değişiyorum, Dönüşüyorum ! (I'm changing, I'm transforming!) Okulumuz anasınıfı öğretmeni Azize Kocaman'ın kuruculuğunu yaptığı bir e-Twinning projesidir. Bu proje ile amacımız; küçük yaştan itibaren çevre bilincinin ve duyarlılığının kazandırılarak, çevreye zarar vermekten kaçınan öğrenciler yetiştirmek. Projemiz; bilinçli üreten ve bilinçli tüketen, çevre sorunlarına karşı duyarlı olan , sürdürülebilir çevre bilincine sahip ve doğaya karşı sorumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan, bir geri dönüşüm projesidir.

Nis

30.03.2022 Çarşamba günü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından; Mesleki Rehberlik kapsamında Ayrancı Anadolu Lisesine gezi düzenlenmiştir.

Mrt

Kuruculuğunu Özlem Delice'nin yaptığı Birleşen Eller ( Joining Hands) projemiz okulumuzda başlamıştır.

Mrt

14.03.2022 Pazartesi Günü Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan ÖNAL Meslek Liseleri ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinin tanıtımını yapmak üzere; Mesleki Rehberlik kapsamında okulumuza davet edilmiştir. Sunum 2 oturum şeklinde yapılmış olup tüm 8. Sınıf öğrencilerimizin bilgi alması sağlanmış ve oturumlar verimli geçmiştir.

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma  programı

okulumuzda 11 Mart Cuma günü 4. derste yapılmıştır.

Anma Programında görev alan Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Değişiyorum, Dönüşüyorum ! (I'm changing, I'm transforming!)

Değişiyorum, Dönüşüyorum ! (I'm changing, I'm transforming!) okulumuz anasınıfı öğretmeni Azize Kocaman'ın kuruculuğunu yaptığı bir e-Twinning projesidir. Bu proje ile amacımız; küçük yaştan itibaren çevre bilincinin ve duyarlılığının kazandırılarak, çevreye zarar vermekten kaçınan öğrenciler yetiştirmek. Projemiz; bilinçli üreten ve bilinçli tüketen, çevre sorunlarına karşı duyarlı olan , sürdürülebilir çevre bilincine sahip ve doğaya karşı sorumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan, bir geri dönüşüm projesidir.

Proje hakkında

1. Öğrencilerin, çevre duyarlılığı ve bilincinin oluşturulabilmesi

2. Öğrencilere doğayı koruma bilincinin kazandırılması

3. Öğrencinin yaparak ve yaşayarak öğrenmesini sağlamak

4. Öğrencileri çevre gönüllüleri olan katılımcılar haline getirmek

5. Atıkların, geri dönüşüm sayesinde geri kazanılması bilincini oluşturmak, geri dönüşümün farkındalığını yaratmak

6. Geri dönüşüm malzemelerini tanımalarını sağlamak

7. Geri dönüşüm materyallerini, öğrenme ortamlarına entegre etmek

ÇALIŞMA SÜRECI

*Projemiz, Şubat ayı sonunda başlayıp, Mayıs ayında son bulacaktır.

*Projeyi oluşturma ,başvuru ve onay süreci, ortakların belirlenmesi

*Proje ortakları ile tanışma, proje sayfasının oluşturulması, görev dağılımı ve izin belgelerinin alınması, ön test logo ve afiş çalışmalarının yapılması

*Çevre duyarlılığı ve geri dönüşümle ilgili etkinliklerin web 2.0 araçları kullanılarak sunulması

*Sınıflarda geri dönüşüm kutularının oluşturulması

*Neler çöp değildir konulu etkinliklerin yapılması

*Aile katılımı ile geri dönüşüm malzemelerinden, özgün ürünler tasarlama

*Proje bitiminde, çevre bilinci konusunda tutum düzeylerini tekrar ölçmek adına son test uygulanarak kazanımların karşılaştırılması

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerimizde çevre bilinci ve geri dönüşüme yönelik farkındalık oluşturmak, geri dönüşüm sayesinde atıkların geri kazanılması ve üretime katkı sağladığının bilincinin oluşması. Yapılan etkinliklerle çocukların yaratıcılıklarının gelişmesi ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek.

eTwinning Projemiz

Renklerle Boyaların Dansı

( Dance Of Colors)

Mrt

Okulumuzda ' 01 - 07 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize farkındalık oluşturmak için 2 Mart 2022 Çarşamba günü, 3. ders saatinde bütün sınıflarımızda 'Deprem Anı Uygulaması bilgilendirmesi' yapılmıştır.

Bakanlığımız (MEB) ve T.C İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile işbirliği içinde 04.03.2022 cuma günü , saat 11.30'da eş zamanlı tatbikat yapılmış ve tahliye gerçekleştirilmiştir.

Tatbikat ve tahliye, herhangi bir aksama ve olumsuzluk yaşanmadan tamamlanmıştır. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

22.02.2022 Salı günü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından; Mesleki Rehberlik kapsamında Ankara Cumhuriyet Fen Lisesine gezi düzenlenmiştir.

2021 - 2022 Eğitim - Öğretim yılı I. Dönemini Karne törenimizle bitiriyoruz.

Hepimize sağlıklı , huzurlu geçireceğimiz ve sağlıkla kavuşacağımız

iyi tatiller diliyoruz.

Kas

Bugün 10 Kasım... Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Lider, eşsiz Komutan, Önderimiz, Atamız Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrıldığı gün. Hepimizin, Milletimizin başı sağ olsun. Türk Milletini bağımsızlığa kavuşturan ve uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83'üncü yılında günbegün artan özlemle, sevgiyle, sonsuz saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Aziz ruhun şad olsun ATAM.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!