Değişiyorum, Dönüşüyorum ! (I'm changing, I'm transforming!)

Değişiyorum, Dönüşüyorum ! (I'm changing, I'm transforming!) okulumuz anasınıfı öğretmeni Azize Kocaman'ın kuruculuğunu yaptığı bir e-Twinning projesidir. Bu proje ile amacımız; küçük yaştan itibaren çevre bilincinin ve duyarlılığının kazandırılarak, çevreye zarar vermekten kaçınan öğrenciler yetiştirmek. Projemiz; bilinçli üreten ve bilinçli tüketen, çevre sorunlarına karşı duyarlı olan , sürdürülebilir çevre bilincine sahip ve doğaya karşı sorumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan, bir geri dönüşüm projesidir.

Proje hakkında

1. Öğrencilerin, çevre duyarlılığı ve bilincinin oluşturulabilmesi

2. Öğrencilere doğayı koruma bilincinin kazandırılması

3. Öğrencinin yaparak ve yaşayarak öğrenmesini sağlamak

4. Öğrencileri çevre gönüllüleri olan katılımcılar haline getirmek

5. Atıkların, geri dönüşüm sayesinde geri kazanılması bilincini oluşturmak, geri dönüşümün farkındalığını yaratmak

6. Geri dönüşüm malzemelerini tanımalarını sağlamak

7. Geri dönüşüm materyallerini, öğrenme ortamlarına entegre etmek

ÇALIŞMA SÜRECI

*Projemiz, Şubat ayı sonunda başlayıp, Mayıs ayında son bulacaktır.

*Projeyi oluşturma ,başvuru ve onay süreci, ortakların belirlenmesi

*Proje ortakları ile tanışma, proje sayfasının oluşturulması, görev dağılımı ve izin belgelerinin alınması, ön test logo ve afiş çalışmalarının yapılması

*Çevre duyarlılığı ve geri dönüşümle ilgili etkinliklerin web 2.0 araçları kullanılarak sunulması

*Sınıflarda geri dönüşüm kutularının oluşturulması

*Neler çöp değildir konulu etkinliklerin yapılması

*Aile katılımı ile geri dönüşüm malzemelerinden, özgün ürünler tasarlama

*Proje bitiminde, çevre bilinci konusunda tutum düzeylerini tekrar ölçmek adına son test uygulanarak kazanımların karşılaştırılması

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerimizde çevre bilinci ve geri dönüşüme yönelik farkındalık oluşturmak, geri dönüşüm sayesinde atıkların geri kazanılması ve üretime katkı sağladığının bilincinin oluşması. Yapılan etkinliklerle çocukların yaratıcılıklarının gelişmesi ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek.

25-03-202225-03-202225-03-202225-03-2022

Yayın: 07.03.2022 - Güncelleme: 10.05.2022 16:20 - Görüntülenme: 430