Mehmet İçkale Ortaokulu

Akpınar Mah. 835.Sok. KeklikpınarıDikmenANKARA
Vizyon
İnsan haklarına saygı duyan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, kendisini ve başkasını seven öğrenciler yetiştirmektir.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, araştıran, soran ve sorgulayan, estetik yönü gelişmiş, çağdaş, insan olmanın erdemlerini taşıyan, bilgi ve teknolojiyi çağın gerekliliğine göre kullanan, gerektiğinde paylaşmayı bilen nitelik sahibi bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 62 öğrencimiz TEOG sınavına katılmıştır.Fen-Anadolu-Teknik ve Meslek- İmam Hatip Liselerine yerleşmişlerdir. Açıkta öğrencimiz kalmamıştır. Okulumuzun 8. Sınıf öğrencilerinden Muhammet Taha KAMANLI 2013-2014 eğitim- öğretim yılında TEOG sınavında 476 puan ile tam burslu Pınar Fen Lisesini kazanmıştır. Okulumuz folklör ekibi okullar arası minikler dalında Ankara Birincisi , kulüpler arası yarışmasında Ankara üçüncüsü olmuştur. Anafarta Kolejinin düzenlemiş olduğu Çanakkale Destanı konulu resim yarışmasında İlkay ARSLAN Ankara birincisi olmuştur. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu su ve enerji konulu resim yarışmasında 5. Bölgede Rüveyda UYANIK isimli öğrencimiz bölge ikincisi olmuştur.
Doğalgaz-Kalorifer
Ulaşım
KIZILAY VE ULUS´TAN BELEDİYE OTOBÜSLERİ SIHHIYE VE KIZILAY´DAN DOLMUŞ İLE ULAŞIM SAĞLANABİLMEKTEDİR.
8-9 KM